COLECTIVUL DE LA ,,CHIȘINĂU-GAZ,, A PETRECUT LA ODIHNĂ BINE MERITATĂ ONORAȚII PENSIONARI

Administrația SRL ,,Chișinău-gaz,, i-a felicitat pentru munca depusă în sistemul de gaze în cei 24 ani pe D-na Claudia Vlas și aproape 30 ani în sistem pe Dl. Alexei Vodă. Directorul întreprinderii, Ruslan Garbalî a mulțumit ambilor pentru anii de muncă conștiincioși și de profesionalismul înalt. Multe cuvinte calde și bune au fost spuse în adresa acestora, dorindu-le sănătate, bucurie, atenția prietenilor și a rudelor. De asemenea, li s-au decernat diplome și li s-au acordat premii.

După partea solemnă am discutat cu onorații noștri pensionari pentru a afla cum s-au simțit în cadrul întreprinderii. Și ce li-a rămas frumos în memorie.

-  Cînd și în ce funcție ati fost angajat la intreprinderea din Sistemul de gaze?

Alexei Vodă: Bunul meu prieten, ce lucra deja la ,,Chișinău-gaz,, m-a invitat aici în 1989,  conform specialității mele  ca operator telefonic. Am fost de acord și am lucrat în această funcție mai mult de 20 de ani. După care mi s-a oferit să schimb activitatea - ca dispecer de laborator. În această funcție am lucrat încă 10 ani.

Claudia Vlas: Am fost invitată la ,,Chișinău-gaz,,. În contabilitatea întreprinderii lucra colega mea de curs ea era mulțumită de condițiile de lucru și de colectivul secției din acest motiv mi-a propus fac și eu  parte din echipa și nu am regretat niciodată.

- Cum au fost relațiile de muncă în secție? A fost întotdeauna ușor sau au apărut dificultăți de-a lungul anilor?

Alexei Vodă: Nu am simțit niciodată stare de discomfort activînd în acest colectiv. Am fost întotdeauna încântat să fiu înconjurat de oameni ce au aceleași idei și îndeplinesc aceiași activitate, și chiar și atunci cînd am fost transferat în altă secție am conlucrat colegii și atmosfera a fost   plăcută în colectiv. Colectivul de la ,,Chișinău-gaz,, este foarte bun și îmi  este greu să plec de aici.

Claudia Vlas: Desigur, la orice loc de muncă pot apărea nuanțe și neînțelegeri diferite, nu mă refer la colectiv dar la procesul de lucru în sine. În activitatea mea la întreprindere am fost responsabilă în diverse sectoare de muncă ce se referă la contabilitate. Ultima perioadă de lucru era legat de conlucrare și comunicarea cu consumatorii și anume persoanele juridice. Uneori nu era ușor, astfel apelam la colegi și mă ajutau să rezolv problemele apărute. Am activat într-un colectiv prietenos și înțelegător.

- Care este, în opinia dumneavoastră, cheia succesului în muncă?

Alexei Vodă: Relații bune cu cei ce te înconjoară. Este foarte important ca atunci cînd mergi la muncă să te simți ca acasă și exprima în mod liber ideile, să simți sprijinul colegilor. Și să te concentrezi la munca ta.

Claudia Vlas: Efortul, sîrguința, capacitatea de a stabili obiective clare și de a le executa. De asemenea, este important să puteți percepe totul cu ușurință, să nu vă concentrați pe probleme, să nu intrați în conflict și să rezolvați totul la moment.

- Mulți ani într-un singur loc nu ați dorit să schimbați, să plecați la alt serviciu. Nu a fost plictisitor?

Alexei Vodă: Nu a fost niciodată plictisitor. Telefonia este specialitatea mea, am studiat acest lucru și mi-a fost întotdeauna interesant. Și apoi a fost o schimbare în altă sfera de activitate - laborator. Nu am avut timp să mă plictisesc.

Claudia Vlas: Știi, mulți dintre prietenii mei mă întreabă: cum de nu te plictisești tot timpul să te afli în cifre? Mereu mi-a plăcut acest domeniu.  Munca unui contabil nu este plictisitoare - necesită concentrare, efort mental și precizie. Cîn depui mult efort să obții ceva chiar dacă e complicat, atunci cînd îți reușește, respire liniștit și esti mulțumit de rezultat.

- Ce momente petrecute în companie vor rămîne în amintire pentru mult timp?

Alexei Vodă: Aici totul a fost interesant pentru mine. Totul a fost atât de bineîncât acum este chiar înfricoșător să-mi imaginez cum mă voi trezi dimineața și să înțeleg că nu mai e necesar să mă grăbesc la muncă. Este păcat să te desparți de colectiv, de oameni care au devenit deja prieteni. Cred că va dura mult timp pentru a mă obișnui.

Claudia Vlas: Tocmai mi-am adus aminte în ajunul Anului Nou, chiar la începutul activității mele în ,,Chișinău-gaz,,. Evenimentul festiv a avut loc în sala unde angajații luau masa la primul etaj. Ca de obicei, toată lumea s-a îmbrăcat elegant frumos ca de Anul Nou - rochii de seară, costume.  Iar secția noastră (14 persoane) au decis să-i surprindă pe colegi - ne-am îmbrăcat în costume de carnaval și am intrat în sală sub o mulțime de aplauze. Am organizat și programul de sărbătoare pe care l-am condus. Nimeni nu au rămas indiferent. Într-adevăr au rămas multe amintiri plăcute și lucruri interesante s-au întâmplat în 24 de ani.

 

La finalul convorbirii, Claudia Vlas și Alexei Vodă au mulțumit,  colectivul ,,Chișinău-gaz,, pentru sprijinul și cuvintele calde spuse în adresa lor. Ne-au  dorit  să nu renunțăm niciodată și cu încredere să obținem obiectivele puse, să avem posibilitate să demonstrăm calitățile profesionale și să fim atenți  și respectuoși față de colegii noștri.

 

La rândul nostru, le mulțumim pensionarilor pentru răbdarea lor, pentru eforturile depuse, pentru că au obținut întotdeauna rezultate înalte și au fost exemplu pentru tineri. Vă dorim sănătate, viață lungă și să petreceți timpul frumos cu familie și cu cei dragi.

 

904
Dacă simți miros de gaze

01.

Nu folosiți aparate electrice, de iluminat, sonerie!

02.

Închideți robinetele a arzătoarelor de gaze

03.

Deschideți ferestre!

04.

Apelați serviciul 904

01.

Nu folosiți aparate electrice, de iluminat, sonerie!

02.

Închideți robinetele a arzătoarelor de gaze

03.

Deschideți ferestre!

04.

Apelați serviciul 904

Call Centru

1304
Întrebări legate de distribuția gazelor naturale

© 2008 - 2020 SRL "Chisinau-Gaz"