Procesul de pregătire al sistemul de distribuție a gazelor naturale în mun. Chișinău pentru perioada rece a anului (2020-2021) se desfășoară conform planului.

Pentru întreținerea sistemelor de alimentare cu gaze și asigurarea furnizării neîntrerupte a gazelor naturale către consumatorii finali în sezonul rece a anului, operatorul sistemului de distribuție Chișinău-gaz SRL a dezvoltat și implementează un set de măsuri privind pregătirea întreprinderii pentru perioada toamnă-iarnă 2020-2021.

Obiectivele companiei pentru următoarea perioadă sunt de a proteja rețelele de gaze împotriva coroziunii atmosferice, de a evita pierderile de gaze și de a asigura o protecție stabilă a conductelor de gaze subterane prin minimizarea efectelor coroziunii provocate de curenții vagabonzi. Sunt implementate și aplicate măsurile de protecție, cum ar fi: vopsirea conductelor și construcțiilor aferente lor; efectuarea inspecției tehnice a conductelor de gaz pentru etanșeitate și integritate de izolare; sunt desfășurate lucrări de deservire tehnică și reparația curentă a stațiilor de protecție catodică.

Ulterior sunt planificate lucrări de deservire tehnică, reparația curentă a utilajului instalat la stațiile și punctele de reglare și măsurare gaze. Are loc completarea stocului de urgență a Secției Intervențe cu materiale și echipamente necesare.

Reamintim că responsabilitatea pentru starea bună a utilajului de gaz revine consumatorilor finali, care sunt obligați să monitorizeze și să mențină instalațiile de gaze în stare de funcționare normală, canalele de evacuare a gazelor arse și de ventilație. În acest context, au fost luate măsuri de informare a consumatorilor finali cu privire la necesitatea respectării Normelor de securitate pentru utilizarea gazelor naturale.

Lucrările de pregătire pentru sezonul rece au început într-o perioadă dificilă generată de pandemia COVID, măsurile luate de către Chișinău-gaz SRL vor permite realizarea în termen a planului de pregătire a sistemului de distribuție a gazelor naturale pentru sezonul toamnă-iarnă 2020-2021.

 

904
Dacă simți miros de gaze

01.

Nu folosiți aparate electrice, de iluminat, sonerie!

02.

Închideți robinetele a arzătoarelor de gaze

03.

Deschideți geamurile!

04.

Apelați serviciul 904

Call Centru

1305
Întrebări legate de distribuția gazelor naturale