SRL „CHIȘINĂU-GAZ” A RELUAT DISTRIBUȚIA GAZELOR NATURALE CĂTRE TOȚI CONSUMATORII DIN SECTOARELE CENTRU ȘI BUIUCANI ALE MUNICIPIULUI CHIȘINĂU

     Operatorul autorizat al Sistemului de Distribuție a gazelor naturale SRL „Chișinău-gaz” ține să informeze că toți consumatorii casnici și noncasnici din sectoarele Centru și Buiucani ale municipiului Chișinău sunt reasigurați cu gaze naturale. Întreruperea distribuției gazelor naturale pe anumite locuri de consum a avut loc programat, în perioada 15-19 august 2022, în legătură cu executarea lucrărilor de schimbare a robinetelor de închidere cu Dn-500 mm și Dn-300 mm în fântânile tehnice-gaz pe adresele din mun. Chișinău, str. București, 2 și str. Mihai Eminescu, 29, perioadă în care a fost sistată distribuția de gaze către 21 de case multietajate (1308 apartamente), 266 case particulare și 178 de consumatori noncasnici.

     Potrivit șefului Secției Conducte Subterane SRL „Chișinău-gaz”, Domnului Petru Turculeț, Rețeaua subterană de gaze naturale cu diametrul 500 mm, din str. București, 2, a fost dată în exploatare în anul 1968, în timp ce Rețeaua subterană de gaze naturale cu diametrul de 300 mm, din str. Mihai Eminescu, 29 - în anul 1997. Prin urmare, în urma examinării stării tehnice a robinetelor s-a constatat că echipamentele sunt moral și fizic învechite, au termenul de exploatare depășit, sunt în proces de coroziune, iar mecanismele de închidere a dispozitivelor de obturare au devenit nefuncționale din cauza umidității avansate. 

     Astfel, efectuarea lucrărilor de reparație a dispozitivelor de obturare și anume înlocuirea pe robinete cu bilă sudabilă a fost extrem de necesară în condițiile respectării obligațiunilor prescrise de prevederile art. 46 din Legea nr. 108/2016 cu privire la gazele naturale, conform cărora Operatorul sistemului de distribuție trebuie să exploateze, să întrețină, să modernizeze și să dezvolte rețelele de distribuție a gazelor naturale în condiții de siguranță, de fiabilitate și de eficiență.

     Lucrările de schimbare a robinetelor cu Dn-500 mm și Dn-300 mm în fântânile tehnice-gaz pe adresele din mun. Chișinău, str. București, 2 și str. Mihai Eminescu, 29 au fost prevăzute în planul de investiții al întreprinderii pentru anul 2022 și se desfășoară în mod planificat, lucrările fiind autorizate de către Administrația Publică Locală, și programat în perioada 11-22 august 2022. După înlocuirea robinetelor și efectuarea lucrărilor de realimentare a rețelelor de distribuție gaze, până pe data de 22 august urmează ca angajații SRL „Chișinău-gaz” să efectueze și lucrările de eliberare a carosabilului și restabilire a învelișului asfaltic.

     Pentru mai multe detalii despre întreruperea/reluarea distribuției gazelor naturale la locul de consum a Dvs., vă rugăm să apelați la serviciul Call Centrul „Chișinău-gaz” la numărul scurt - 1305.

     Ne cerem scuze pentru incomoditățile create pe durata executării lucrărilor. Vă asigurăm că acestea sunt necesare pentru buna funcționare a sistemului de distribuție a gazelor naturale în condiții de siguranță și de fiabilitate către toți consumatorii furnizorilor de gaze naturale.

904
Dacă simți miros de gaze

01.

Nu folosiți aparate electrice, de iluminat, sonerie!

02.

Închideți robinetele a arzătoarelor de gaze

03.

Deschideți geamurile!

04.

Apelați serviciul 904

Call Centru

1305
Întrebări legate de distribuția gazelor naturale